235. TUR 01 NİSAN 15 GÜN EKONOMİK SERVİSLİ UMRE SON 10 RAMAZAN MEKKE

EKONOMİK SERVİSLİ Hotel 15 GÜN 14 GECE Gün

  • Gidiş : 01.04.2024 İstanbul-Jeddah
  • Ara Geçiş : 12.04.2024 Mekke - Medine
  • Dönüş : 15.04.2024 Medine-İstanbul
2 liOda 1675 $
3 lüOda 1600 $
4 lüOda 1525 $

13 gece 14 günlük Ekonomik umre programımızın 10 gecesi Mekke, 3 gecesi Medine’dir. Yolculuk İstanbul Havalimanı’ndan cidde'ye THY havayolları uçuşuyla başlayacaktır. Havalimanında pasaport ve bagaj işlemleri sonrası bizleri dışarıda bekleyen Asiltur rehberi ve otobüsümüz olacaktır. Cidde Mekke arası otobüs ile 1,5 saat mesafededir. mekkei mükerremeye varıp otelimizin uygunluk durumuna göre odalara yerleşme ve rehberin belirleyeceği saatte Kâbe-i Muazzama'ya gidilerek Umrenin tavaf ve sa'y rükünleri yerine getirilecek ve ardından otele dönüşle traş olunup ihramdan çıkılacaktır. Takip eden günlerde vakitlerin çoğunu Kâbe-i Muazzama'da tavaf ve sair ibadetlerle geçirmekle birlikte Cebel-i Sevr, Cebel-i Nûr, Arafat, Mina, Müzdelife, Cennet-ül Muallâ, Efendiğimizin dünyayı teşrif ettiği ve şu an bir kütüphane olarak kullanılan mekân, Cin Mescidi, Mescid-i Şecerâ ziyaret edilecektir. Ziyaret sıralaması rehberin inisiyatifindedir. 10 gece konaklama yapıldıktan sonra Medine'ye otobüsle yola çıkılacaktır. 

Mekke-i Mükerremedeki 10 gece konaklamamız tamamlandığından Medine-i Münevvereye yolculuğumuz başlıyor. yaklaşık 6 saat süren bir yolculuk sonrası Medine-i Münevvereye varış ve otelin müsaitlik durumuna göre odalara yerleşme. Rehberimizin belirleyeceği zamanda toplu bir şekilde Efendimizi (sallâllahu aleyhi ve sellem) ziyaret ve selâmlama yapılacak ve takip eden günlerde Uhud Şehidliği, Cennet-ül Bakî, Kuba Mescidi, Yedi Mescidler, Kıbleteyn Mescidi, Osmanlı Tren İstasyonu ve Hurma Bahçesi ziyaret edilecektir. Sıralama her turda değişiklik gösterebilir.
3 gecelik Medine-i Münevvere konaklaması sonrasında  Medine Havalimanı'na otobüsle 30 dakikalık yolculuğun ardından THY havayolları uçuşuyla İstanbul Havalimanı'na yolculuk gerçekleştirilecektir.
 

1
İstanbul
2
Jeddah
3
Medine
4
İstanbul
 
Gidişiniz Medine-i Münevvere`ye ise ihramlarınızı bagajlara koyunuz.
 
Cidde`ye (Mekke) ise havalimanında giymek üzere yanınıza alınız. Buluşma görevlilerimizle irtibata geçiniz.
 
UMRE YOLCULARINA TAVSİYELER
 
İhramlı iken uçakta kolonyalı mendil kullanmamaya dikkat ediniz.
 
Transfer ve gezilerinizde aceleci olmayınız.
 
Hizmetinizdeki rehberlere yolculuk boyunca yardımcı olunuz, dikkatle dinleyiniz.
 
Kusurlu ve hatalı insanlar göreceksiniz, onları anlayışla karşılayınız.
 
Sıhhatinize dikkat ediniz. Ağır yağlı ve kızarmış yiyecekler yemeyiniz.
 
Hac-Umre rehber kitapçığınızı okuyunuz ve Umre ile ilgili CD`leri seyrediniz.
 
Bol bol zemzem içiniz.
 
Giydiğiniz elbiselerin ter emen ve sıcağı fazla geçirmeyen pamuklu ve keten cinsinden beyaz elbiseler olmasına dikkat ediniz. Medine, sabah ve akşamları rüzgarlı olduğundan hırka almanız tavsiye olunur.
 
Sık sık duş almak hem ibadetlerinizin sevabını arttırır, hem daha lemiz sağlıklı olmanızı sağlar.
 
Üzerinizde fazla para ile dolaşmayınız. Bu konuda Mekke ve Medine temsücilerimizen bilgi alınız.
 
Tavaf ve say esnasında kimseyi itip, kakarak incitmeyiniz.
 
Hacer-ül Esved`i öpebilmek için başkalarına zarar vermeyiniz.
 
Yanınıza fazla yük almayınız (Uçakla kilo sının 30 kg.’dır. Kendinizi lüzumsuz eşyaları taşımak zorunda bırakmayınız. Size en çok lazım olabilecek şeyleri önceden belirleyiniz. Götürülecek yiyecekler sıcaktan bozulmayacak konserve, pirinç, şehriye gibi pratik ve kolayca pişin lebilecek şeyler ile plastik kaplar içinde zeylin, peynir, bal olabilir.
 
El çantanıza kesici alet, oyuncak silah ve melal eşya koymayınız.
 
Para olarak Dolar ve Riyal götürebilirsiniz. Bozuk paraya çok ihtiyacınız olacaktır.  Alışverişler hariç yolculuk süresince günlük 10$ - 20 $ arası yeterlidir.
 
Ülkeye döndüğünüzde Hac ve Umre yapanın olgunluğunu her halinizle ispat ediniz.
 
Hac ve Umre yolculan bulunduğu bölgenin örnek insanı olmak durumundadır. Siz de örnek olunuz.
 
Problemlerinizi mutlaka rehberlerinize ulaştırınız. Aceleci olmayınız.
 
Mekke ve Medine`de kaldığınız otelin kartını mutlaka üzerinizde taşıyınız.
 
YANINIZDA GÖTÜRÜBİLECEĞİNİZ EŞYALARDAN BAZILARI
 
İhram (erkekler için)
 
Havlu, terlik (ortopedik tavsiye olunur)
 
Kokusuz sabun, şampuan, kulak pamuğu,
 
Misvak veya diş fırçası ve macun,
 
Yeterli miktarda iç çamaşırı,
 
Yeterli miktarda iklime uygun pantolon, gömlek, çorap,
 
Şemsiye, güneş gözlüğü, toz maskesi,
 
İğne, iplik küçük bir makas, tırnak makası, ayna, tarak,
 
Her zaman ihtiyaç duyduğunuz şahsi ihtiyaçlarınız,
 
Yaşlılar ve hastalar için portatif sandalye,
 
HAC VE UMRE SEYAHATİ YOLCULARIMIZA TIBBİ TAVSİYELER
 
Hac ve umre yolculuğuna hazırlanırken tansiyon, kalp şeker vb. rahatsızlıkları bulunan yolcularımız mûtad olarak kullandıkları ilaçlanı mutlaka almalıdırlar.
 
Fazla soğuk içeceklerden ve klima cihazlarını gereğinden fazla çalıştırmaktan sakınarak umre süresince sıkça görülen üst sonulum yolu enfeksiyonlarından korunmanız önemle tavsiye edilir.


Hac ve umre süresi içinde veya süresince yolcularımızı bekleyen en büyük tehlike güneş çarpmasıdır. Bu nedenle yolcularımız görevlilerin bu konudaki uyarılarına titizlikle uymalı, gündüz saat 10.00-17.00 arası güneşte kalmamalıdırlar.
UMRE YOLCUSUNA TAVSİYELER
 
İklim değişikliği olacağından, pamuklu ve mevsimlik kıyafetler alınmalı, yelek, ceket, hırka ve şal gibi giysiler bulundurulmalıdır. Kolay giyilen, rahat, ortopedik terlik veya ayakkabılar, mermerde kaymayacak, tabanı kalın, merserize çoraplar vb. tercih edilmelidir. Sürekli kullanılan ilaçlar reçete veya sağlık karnesinde yazılı olmalı ve birlikte götürülmelidir. Yurtdışına çıkış tahdidi hususunda (vergi borcu, maliye vs.) gerekli kontroller önceden yaptırılmalıdır. Umre programınızın tümünde pasaportlarınız yetkililerde bulunacağından resmi makamlarca tanınacağınız geçerli kimlik, havaalanında sizlere vereceğimiz kimlik kartınızdır. Türkiye’ye dönünceye kadar hiçbir zaman kimlik kartınızı üzerinizden çıkartmayınız. Uçağa verilecek valiz ve çantalara, verilen bagaj etiketleri ad-soyad yazılı olarak mutlaka takılmalıdır.
 
GENEL ZİYARETLER: Tüm ziyaretler ilk olarak grup halinde gerçekleşecektir. Sizlere bildirilen saatlere lütfen riayet ediniz. Çünkü mazeretsiz beklemeler yapılmamaktadır. Ziyaretlerden tam ve doğru istifade edebilmek için istirahat edilmiş ve uyku alınmış bir şekilde ziyaretlere katılınmalıdır. Ziyaret yerlerinde ibadete öncelik vermeli, toplu seyahat kültürünün ve kul hakkı şuurunun gereği olarak alışveriş ile vakit kaybedilmemeli ve araçtaki diğer misafirler bekletilmemelidir. (Ziyaret yerlerindeki tüm hediyelikleri otellerinizin yakınında bulabilirsiniz).
 
ÖZEL ZİYARETLER: Grup halinde toplu yapılan programlar haricindeki serbest zaman dilimlerinde Medine’de Mescidi Nebi, Mekke’de Mescidi Haram haricinde bir yere gidilecekse mutlaka grup sorumlusuna bilgi vermeli, otelden ayrıldığınızda mutlaka cep telefonunuzu yanınızda bulundurmalısınız.
 
BAGAJ: Türk Havayolları’nda, her yolcunun gidişte ve dönüşte en fazla iki parçayı geçmeyecek şekilde toplam 30 kg. bagaja verme 8 kg uçağa yanına alma hakkı vardır. Şirketimiz tarafından verilecek 5 lt’lik zemzem bu kiloya dahil değildir. Fazla kilolar için kg. başına 50 Suudi Arabistan Riyali talep edilmektedir.
 
İBADET: Mescid-i Nebevî ve Mescid-i Haram’da (Kabe) farz namazlardan sonra ülkemizdeki gibi müezzinler eşliğinde toplu tesbihat ve dua yapılmamaktadır.
 
Ezanların peşinden (akşam namazı hariç) yaklaşık 10-15 dakika kadar farz namaza durmak için cemaati katılımı beklenir.
 
Namazlardan sonra genellikle cenaze namazı kılındığından son sünnetlere hemen kalkmayıp, cenaze namazı kılmak daha uygun olur. (Cenaze namazını bilmeyenlerin öğrenmelerinde fayda vardır.)
 
Sabaha yakın iki ezan okunmaktadır. Birincisi, sabah imsaktan önce teheccüd/sahur ezanı; ikincisi, imsak vaktinde sabah ezanı.
 
Kâbe’de genellikle cuma günleri sabah namazlarında secde ayeti okunarak namaz içinde tilavet secdesi yapılır. Tekrardan namazda kalınan yerden devam edilir.
 
Perşembe günleri öğleden sonra cuma günü akşamına kadar Suudi Arabistan’ın resmi tatil günü olduğu ve halkın yoğun iştiraki gerçekleştiğinden harem (Kâbe ya da Mescid-i Nebevî) kalabalık olmaktadır.
 
Özellikle cuma günleri cuma namazı için Harem’de uygun bir yer bulabilmek için erken saatlerden itibaren Kâbe’ye intikal edilmedilir. (Bayanlar genelde ülkemizde cuma namazı kılmadıkları için yolculuk öncesinde cuma namazının kılınışını öğrenmelerinde fayda vardır.)
 
Mescid-i Nebi ve Mescid-i Haram 24 saat açıktır. Hanımların Peygamber Efendimizi (sav) ziyaret saatleri şunlardır: 25-29 Numaralı Mescid-i Nebi kapılarından Sabah: 07:30-11:00, Öğle: 13:30-15:00, Akşam: 21:00-24:00
 
Mescid içindeki Suudi bayan görevliler, ziyaretçileri sırayla ziyarete almaktadır. İzdihamı önlemek için uzun beklemeler olabilmektedir. Görevlilerin yönlendirmelerine dikkat edilmelidir. Tekerlekli sandalye 25 nolu kapıdan yaka kimlik kartıyla ücretsiz alınabilmektedir.

İLETİŞİM: Telefon ve internet bağlantınız için kendi operatörünüzün yurtdışında sağladığı imkânları ve Suudi Arabistan’dan temin edilecek hatları karşılaştırarak hangi ülkenin hattını kullanmanızın daha cazip olacağını kontrol edebilirsiniz.
 
İHRAM: Önce Medine’ye gidildiğinde ihram giyilmeyecek, umre yapılmayacaktır. İhramınızı bavulunuzda bulundurabilirsiniz ve tavsiye edilen ferah kıyafetler giyebilirsiniz. Önce Mekke’ye gidildiğinde havalimanında görevli hoca efendiler ve şirket görevlileri nezaretinde ihramlar giyilecektir.
 
KAMERA: Büyük boyutlu, profesyonel kameralar havalimanında ve Harem bölgelerinde sorun çıkarabilir. Cep telefonunuzun kamerasını Efendimizi ziyaret hariç kullanabilirsiniz.
 
DÖVİZ: Yanınızda TL yerinde 2-3 gün idare edecek miktarda Suudi Arabistan riyali almanız, geri kalan harcamalarınız için de yanınızda dolar götürüp otelinizin yakınlarında bulunan resmi dövizcilerden (sarraf) Dolar’ı ($) Riyal’e (SAR) çevirmeniz tavsiye edilir. Birçok resmi noktada dövizci bulunmaktadır.
 
REHBERLERİMİZ: Gerek Medine’de ve gerekse Mekke’de size eşlik edecek dini rehberiniz ve teknik görevliniz bulunmaktadır. Kendilerinin telefon bilgileri sizlere verilecek olan kimlik kartlarının arkasında bulunmaktadır. Lütfen telefonunuza kaydediniz. Özel durumlarınızda ve ihtiyaçlarınızda 7/24 bu telefonlar ile görevlilerimize ulaşabilirsiniz.
 
YEMEK SAATLERİ: Otellerde yemek saatleri ve içeriği değişmekle birlikte sabah kahvaltı saat: 06.00-09.30 arası, akşam yemeği saat: 19.00-22.00 arasıdır. Oteliniz tarafından yapılabilecek olası saat değişiklikleri bilahare bildirilecektir.
 
KONAKLAMA: Odalardaki konaklama şekli siz veya sizin vekaletinizle şirketimizle görüşme yapan kişiler tarafından planlanmıştır. Oda içi buzdolabındakiler ekstra olup fiyatlara dahil değildir. Oda içi arama: Arkadaşınızın oda numarasını otel görevlimizden öğreneceğiniz ön kot numarası ile arayabilmektesiniz.
 
KARGO: Resmi olarak yalnızca Diyanet-PTT Kargo hizmeti bulunmakta olup, mağduriyet yaşamamak için bunlar haricinde kargo hizmeti verdiğini iddia eden yerlerden uzak durulmalıdır. Kişi başı size takdim edeceğimiz zemzem bidonu haricinde zemzem götürme hakkınız bulunmamaktadır. Kilo aşımına riayet edeceğinizi umuyoruz.
 
PROGRAM VE TRANSFER İÇERİKLERİ: Suud’lu makamlarca bazı transfer, intikal ve prosedür işlemleri hassasiyet göstermektedir. Bu sebeple görevlilerimizin tavsiye ve direktiflerince hareket etmeniz ve belirtilen buluşma zamanlarına uymanız programınızın sıhhati açısından önemlidir. Son olarak, özel durumlarda görevlilerin belirlemeleri esas alınacaktır. Dünyanın en kutsal iklimine ve en seçkin yerine gerçekleştireceğiniz mübarek yolculuk umre sizi bekliyor. Allah ibadetlerinizi kabul, umrenizi mebrur etsin.
 
EFENDİMİZ (S.A.V)`IN ZİYARET VE MESCİD ADABI
Mescid-i Nebevi`ye ilk giden kimse evvela gusül abdesli almalıdır. Temiz elbiseler giyerek güzel kokular sürünmelidir. Sükunet ve vakalarla Mescid`e sağ ayağı ile dua ve salavatlarla girmelidir.
 
Mescid`e girdikten sonra mümkünse ve kerahat vakti değilse iki rekât "Tahiyyat-ül Mescid namazı kılar. Aslında bu namazın her mescide girildiğinde kılınması müstehaptır. Sonra Peygamber (s.a.v)`ın Kabr-i Şerîfinin karşısına gider. Kabirlerin bulunduğu istikamete yüzünü çevirir ve “es-Selâmü aleyke yâ seyyidî yâ Resûlellah, es-selâmü aleyke yâ nebiyyallah…” diye selam verir. Sâlık verilen selamları arz eder. Sonra selamı Hz.Ebubekir (r.a)`e sonra da Hz.Ömer (r.a)`e selâm verir ardından kemâl-i edeple huzurdan ayrılır.